Saturday, May 4, 2013

Bubite si timp liber. Paste Fericit!

Toti vecinii sunt plecati. Cam toti prietenii nostri sunt la munte sau la iarba verde sau chiar la mare. Nici Bulgaria nu ar fi fost o varianta rea, tinand cont ca sunt multe zile libere.
Insa acum trei zile ne-am schimbat planul. O ciupitura de tantar i-a dat lui R de furca o seara intreaga. Dupa care au mai aparut inca doua ciupituri, langa cealalata ureche. Insa tantarul parea foarte flamand, a incercat sa manance pe saturate si s-a mutat langa soldul lui R, acolo unde au aparat alte trei bubite.
Dupa care insecta probabil a plecat si ne-a lasat in pace. Ne-a lasat sa ne gandim la planul de mini vancanta, la drumul pe care sa-l urmam, la viitoarele ore de stat in coada de masini.
Ce punem in bagaj, cu ce plusuri vor dormi O si R, cu care jucarii mergem in masina?
Dupa care ne-am linistit, totul era gata. Si ne-am culcat cu gandul la mini vacanta ce se apropia.

Dimineata, ciupiturile de tantar nu mai erau. Disparusera. De fapt se metamorfozasera in multe bubite rozulii albicioase.

"E o varicela atipica, obisnuita pentru copiii care au facut deja vaccin."

Asa ca mini vacanta noastra s-a metamorfozat si ea. Bagajele s-au despachetat, bubitele au fost date cu alifii mentolate si cumva, in mod neasteptat,
abia acum s-a instalat atmosfera de vacanta.
Casa a fost invadata de bucuria lui R ca vacanta se mai prelungeste inca o saptamana, chiar si daca numai pentru el. A izvorat un suvoi de desene cu robotei cu varicela, cartile au fost deschise la pagina cu bolile copilariei si puse la indemana, pentru a fi consultate ori de cate ori e nevoie de fixarea vreunei informatii. Care boala da febra mai mare, care este mai contagioasa, cum se transmite, cine e mai expus, copilul, parintele, bunicii.
Acum ascultam linistea Bucurestiului pustiu, gugustiucii din copacul ce umbreste bucataria si asteptam ca mirosul de aluat fierbinte sa se schimbe intr-o mireasma de cozonac numai bun de mancat.

Paste Fericit!

Mihai

No comments:

Post a Comment