Friday, November 8, 2013

Astronomie. Un mic fragment. R la 3 ani si 10 luni

Blogurile citite zilele astea m-au facut sa deschid zecile de filmulete facute de-a lungul timpului. Voci caraghioase, imagine tremurata, priviri nedormite, scartaieli de bebelus, tati simpatici, mame nervoase :)

Am gasit si un filmulet intitulat "2010.09.26 Interviu cu R, pasionat de astronomie". Dureaza 15 minute insa aici am selectat doar cateva secunde.
Dateaza din perioada (sa-i spunem mezozoica) in care pe peretii nostri se gaseau planetele sistemului solar frumos insirate si tavanul camerei copiilor era inundat de meteori fosforescenti.
Orice discutie cu R se purta cu cartile deschise la capitolul despre evolutia stelelor de la supernova la pitica rosie si a diferentelor dintre planetele din roca si cele din gaze. Tricicleta nu ne mai purta in parc, ci aici colea, in galaxia vecina si prietena, Andromeda. Jocul preferat era zborul prin "spatiul gadilicios" - acolo unde cosmonautii isi pierdeau firea si se gadileau pana la hohote de ras.

Anii au trecut, planetele s-au dezlipit cu tot cu var de pe pereti si tricicleta deserveste alti baietei. Gaurile negre insa isi mai fac simtite prezenta din cand in cand, inghitind nu doar lumina ci si caietul de teme pentru a doua zi la scoala.


Vorba Marei, cand au trecut anii?

Nu stim, insa la dimensiune cosmica, 3 ani si ceva nu inseamna prea mult.

Mihai

No comments:

Post a Comment