Thursday, December 13, 2012

Servicii de curierat


Mos Craciun a fost si ramane un batranel ciudat. Cu o barba prea lunga si  cam prea gras, ii ia un an intreg sa aduca un sac de cadouri. In schimb verifica zi de zi daca sunt cuminti copiii. Pare pretentios.

La fiecare serbare de pana anul asta O s-a speriat de Mos, a si plans. Asa au facut si alti colegi de-ai ei - renii sunt galagiosi, mosul e surd si vorbeste prea tare.

O are lista pregatita de o saptamana, stie exact ce vrea. Stie exact ce vrea si a doua zi, cand lista se modifica putin. Cred ca de aceea nu vrea sa scrie nici o scrisoare. 
Pot sa o inteleg, scrisoarea e ca o comanda la eMag, odata ce te-ai hotarat ce vrei, o parte din farmec a disparut. Ieri a scos din lista rochita de printesa si a pus in loc o umbrela de printesa. O umbrela cu buton pe care daca apesi umbrela sa-si schimbe culoarea.
"Nu mai vreau rochita de la Mos. Vreau rochita acum!"

Acoperiti de jocuri si jucarii, dvd-uri si tablete, trebuie sa-i dam o mana de ajutor lui Mos Craciun sa se redefineasca, sa ramana permanent in forma, invaluit de mister. Risca sa fie inlocuit de serviciile rapide de curierat.

Mi-amintesc de turnul de televiziune de langa orasul meu natal, in varful caruia sunt convins ca a locuit Mos Craciun aproape 6 ani de zile, pana cand s-a mutat mai aproape de alti copii. Copii ce abia incepeau sa fie incantati de farmecul lui de batranel ciudat.

Sansa lui este poate tocmai nehotararea. Mosul livreaza incet, dar nu obliga pe nici un copil sa scrie o scrisoare. Mosul aduce cadouri din iubire, nu din obligatie.

Mihai

No comments:

Post a Comment